Skip to main content

Lean Six Sigma Yellow Belt

1
1 dag
Nee
€ 495,-

Het eerste kennisniveau binnen Lean Six Sigma noemen wij een Yellow Belt. Dit is een ééndaagse training waarin de eerste basistheorie van Lean Six Sigma wordt behandeld. 

Wat kunt u na de opleiding? Een Yellow Belt heeft basiskennis van de instrumenten van Lean Management en Six Sigma. Hij of zij kan deelnemen aan projecten waarin de Lean Six Sigma methodiek wordt toegepast. 

Voor wie bedoeld?

De Yellow-Belt opleiding is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over Lean Six Sigma en een praktische cursus zoekt die die handvatten meegeeft om direct efficiënter en slimmer te gaan werken. De Yellow-Belt training is ook een prima basis voor verdieping in de Green-Belt training. 

Hoe

Op deze dag komen de volgende Lean Six Sigma onderwerpen aan de orde:

  1. Kaizen: De filosofie achter Lean Management dat je elke dag je proces een stapje beter maakt.
  2. Voice of the Customer (VOC): hiermee wordt bepaald wat de klant van waarde vindt bij de productie van de dienst of product.
  3. Waarde: We gaan activiteiten onderscheiden die waarde toevoegen en de activiteiten die geen waarde toevoegen (verspillingen).
  4. Flow: line balancing en 5S: Het principe van een opgeruimde, geordende en schone werkomgeving. Dit is niet alleen maar voor productiebedrijven bestemd, maar ook in een administratieve omgeving van toepassing. 
  5. Poka Yoke: is een Japanse term en betekent zoveel als foolproof (een poka is een onbedoelde fout en yoke is 'voorkomen'). Het is een methode om een proces zodanig in te richten dat het bijna onmogelijk wordt om fouten te maken. 

In deze training komen naast de theorie ook veel praktijkvoorbeelden aan bod.  Lean Six Sigma klinkt vaak te mooi om waar te zijn, daarom is het goed om van ervaren professionals te horen hoe zij het hebben toegepast binnen organisaties die vergelijkbaar zijn met die van jou. Omdat wij geloven dat je door beleven veel makkelijker leert, wordt ook een simulatiespel gespeeld. Dit is een manier om de geleerde instrumenten toe te passen in een fictief proces. Doordat het proces dat je naspeelt heel eenvoudig is, kan je makkelijk al het geleerde in de praktijk brengen. De simulatie wordt gedurende de training uitgevoerd en helpt je tijdens de training, de theorie gelijk in de praktijk toe te passen. Onze Yellow Belt Opleiding kent een sterke afwisseling tussen theorie en praktijk.  

Certificaat

In tegenstelling tot de, zwaardere, trainingen zoals de Green Belt kent de Yellow Belt training geen officieel examen. Je kan je dus ook niet officieel certificeren als Yellow Belt. Wel krijg je, een certificaat van deelname mee. De Yellow Belt vormt de basis. Door ontwikkelen kan met een Green Belt training. 

 

Wil je graag een in-company Yellowbelt training?

Geen probleem. Wij stemmen dan het programma van de Yellow Belt af op jouw organisatie en specifieke wensen.

Vragen?

Heeft u vragen, of wilt u eenvoudig met ons in contact komen?

BEL: 0591-858608

Even een break?

Er even helemaal tussenuit? Maar nog geen inspiratie? Maak gebruik van onze verschillende breaks!

Op maat!

Naast onze standaard activiteiten, bieden wij u de mogelijkheid om uw vergadering, training, workshop of teambuilding op maat in te richten.

  • ✓ Uw eigen samenstelling
  • ✓ Inclusief koffie & thee
  • ✓ Inclusief versnaperingen
  • ✓ Inclusief beamer & flipover

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN!

Centraal tussen Hoogeveen, Emmen en Coevorden in hartje Drenthe, vind u aan de rand van de prachtige Mepperdennen ons training en vergadercentrum. U kunt hier één of meerdaagse trainingen en opleidingen volgen, teambuilden, maar ook de accommodatie afhuren om uw eigen programma in te vullen. Uiteraard wordt de catering door ons verzorgd.

Wat is uw naam?
Wat is uw organisatie?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Wat is uw telefoonnummer?
Wat is uw mailadres?
Ongeldige invoer